background image
Kratke obavijesti

U srpnju i kolovozu sv. Mise su nedjeljom u 18:00.

26. srpnja

PROSLAVA GOSPE KARMELSKE

Svetkovinu Gospe Karmelske, glavne zaštitnice našeg Reda, proslavile smo 16. srpnja zajedno sa brojnim župljanima, prijateljima i njezinim štovateljima. Euharistijsko slavlje u 11 sati predslavio je vlč. Tomislav Petranović, župnik Župe sv. Jeronima u Zagrebu. Koncelebrirali su fra Petar Posilović, OFM, don Ante Palić, SDB, don Božo Šimičić, SDB i vlč. Julije Bašić.

U prigodnoj homiliji, potaknut riječima evanđeoskog ulomka iz Iv 19, 25-27, vlč. Tomislav je istaknuo kako svi učitelji duhovnog života i mistici govore da nema rasta bez žrtve. «Čovjek današnjice sklon je odbacivanju svega onoga što je u životu teško. No, upravo kroz teškoće i žrtvu možemo susresti Isusa, u trpljenju na križu. U Njegovu Srcu je izvor blagosti, poniznosti i milosrđa… Isus nam pod križem daruje svoj mir i velike milosti. Pod križem uvijek možemo susresti Njegovu i našu Majku. Ona snaži našu vjeru, pokazuje nam kako je moguće vjerovati i onda kad dolaze teškoće i iskušenja. Moramo biti svjesni toga da će i naša vjera biti prokušana raznim teškoćama. No, možemo biti sigurni da baš u tim trenucima, pod križem, zajedno s nama je Majka.»

Ove misli snažna su poruka svakom čovjeku koji traži smisao patnje i trpljenja.

Vjernici koji su željeli obući karmelski škapular, znak osobite Gospine zaštite i ljubavi, učinili su to nakon misnog slavlja.

prethodna vijest >>