background image
1. svibnja 2012.

SUSRET S KARMELIĆANSKIM BOGOSLOVIMA

Na spomendan sv. Josipa radnika, 1. svibnja, pohodili su nas karmelićanski bogoslovi zajedno sa svojim odgojiteljem o. Stjepanom Vidakom. Ovaj cjelodnevni susret održan je u duhu dubljeg življenja terezijanske karizme i bratsko sestrinskog zajedništva.

Tema susreta bila je «Srčanost» prema odabranim poglavljima knjige «Moj život» sv. Terezije Avilske. Susret smo započeli molitvom, te nastavili razgovorom o temi za koju smo se pripremili unaprijed, pročitavši određena poglavlja. Razgovor je tekao u srdačnoj otvorenosti. Obostrano dijeljenje životnih iskustava ujedno je bilo svjedočenje da je Isus među nama živ.

Da bismo bili srčani nije dostatna naravna hrabrost. Biti srčan znači osloniti se na Boga, a zato nam je potrebno ponizno srce, dosljednost u odlukama i ne odustati unatoč poteškoćama i ljudskim slabostima.

Podnevno zvono nas je okupilo u kapeli na molitvu Šestog časa da dademo hvalu Bogu. Nakon molitve i objeda susret je nastavljen u spontanom i radosnom druženju. Vrhunac susreta bilo je slavlje sv. Euharistije i Večernjih pohvala . Sve što nam je u ovom danu bilo darovano, prinijeli smo sa zahvalnošću na oltar Njegove Ljubavi.

I na kraju, srdačno smo se oprostili s našom braćom uz želju da se i nadalje njeguju ovakvi susreti koji nas uče biti istinskim sinovima i kćerima sv. Terezije od Isusa.

<< sljedeća vijest     prethodna vijest >>